Tagais
Cùirt Nàiseanta nan Scots
Tàthchuid airson 100 cuibhreann:
25 stamagan, bho na caoraich
25 grùthan (ean) bho na caoraich
25 cridhe (ean) bho na caoraich
5,000 g geir bho na caoraich (reamhar dubha, ma tha sin comasach bhon tiorm)
18 ¾ cupa coirce, talamh
75 meadhan (ean), air a ghearradh gu grinn
25 tl salainn
12 ½ teisper
6 ¼ tl cayenne piobar
12 ½ tl nutmeg
18 ¾ Cupa de bhroth
Nigh stamag nan caorach agus thoir air falbh flapaichean craiceann cus agus cus geir. Suathadh e le salann agus leig leis stad a ghabhail ann an uisge saillte airson grunn uairean a-thìde. An uairsin tionndaidh bhon taobh a-staigh chun an taobh a-muigh ("Tionndaidh air an taobh chlì").
Anns an eadar-ama, cuir an grùthan agus cridhe ann an uisge fuar agus ga dhèanamh airson còcaireachd. An uairsin lughdaich an teas agus a 'còmhdach a' phoit le mullach. Simmer airson 30 mionaid. Chop an cridhe ann am pìosan beaga agus a 'gearradh an grùthan gu ìre mhòr. A-nis ròsta a 'mhin coirce ann am pana gus am bi buidhe buidhe.
Measgaich a h-uile grìtheidean a 'toirt a-steach a' bhroth, reamhar dubhaig pic, na h-uinneanan agus na spòcan gu math agus a 'lìonadh an stamag falamh. Dèan cinnteach nach bi an stamag air a lìonadh ach gu 2/3 leis gu bheil am biadh coirce a 'leudachadh. Ma lìonas tu stamag nan caorach ro làidir, spreadh e nas fhaide air adhart. Brùth air an èadhar a-muigh gu faiceallach agus teannachadh no ceangail an stamag gu daingeann.
Às deidh dhut a-nis a bhith a 'còmhdach a' stamag ann an sòisealan le uisge, bruich e thairis air trì uairean a-thìde thairis air teas ìosal agus gun loidhne. Lìon suas an-còmhnaidh a 'lìonadh uisge. Nuair a tha an còmhdach a 'sruthadh, a' briseadh beagan thursan le snàthad no forc.
Cuir an taigeis air truinnsear ann am meadhan a 'bhùird gun snàithleanan. Tha e air a fhrithealadh le spàin.
Mar as trice tha "neeps and nips", betets geal air am pronnadh, sip uisge-beatha agus brochan buntàta.
Uairean obrach approx. 1 uair a thìde
Ùine iomlan approx. 1 uair a thìde
An ìre duilgheadas SMART.
An dòchas gun còrd e riut!
https://www.chefkoch.de/reprinttente/11 ... aggis.html? Pasganan = 100